První rok od otevření


Původně napsáno pro InCider Bar Blog, ale se zavřením baru a postumným rušením webu přesunuto sem abych na tu srandu nikdy nezapomněl.

Zhruba dnes je to rok od otevření baru. Při tomto výročí jsem se zahrabal trochu do archivu fotek a blogu a sám sebe dost vyděsil. Tenkrát jsme to absolutně neviděl, ale dneska už to vidím dost jasně. Zbláznil jsem se.

Den před veřejnou otevíračkou jsem na baru měl skoro celou rodinu. Seděli na lavici z palet bez molitanu, neměli stoly na odložení skleniček a koukali na mě za barem, který byl jen sesvářenou kostrou bez obložení a bez horních desek. A všichni říkali, že jsem se zbláznil. Že tohle se nedá otevřít ani za týden, natož zítra. Ale já žádný velký problém neviděl

Druhý den jsem ráno koupil balící papír, obalil bar aby nebylo barmanům vidět na nohy a prohlásil vše za provozuschopné. Nepřijeli pípaři ale naštěstí přijela přenosná pípa. Good enough. Nestihnul jsem udělat světla, hodili jsme tam dvě žárovky na kabelu. Večer na otevíračce to vypadalo takhle děsivě. Pivníci to eufemisticky nazvali zatím takové provizorní.

Prvních několik měsíců bylo v pondělí zavřeno, protože to byl den na dodělávání baru. Světla, obložení baru, obložení zdi, další stoly, obrazy, poličky na sklenice, poličky na calvados, losovadlo ciderů, repráky here, repráky here... to všechno přibývalo po pondělkách. Ještě pořád chybí pár věcí v druhé místnosti, ale do druhého výročí to snad bude komplet.

Takže po prvním roce to s InCiderem v číslech vypadá takto

  • Přišlo minimálně 12.000 hostů. Asi mnohem víc, ale Storyous v červnu rozbili počítání lidí v pokladně.
  • Vypilo se 22.883 ciderů, ale je to trochu sčítání jablek s hruškama. Doslova.
  • Vypilo se jen 2.683 piv, protože jsme cider bar.
  • Snědlo se 300 nakládaných balkánů, plus dalších 50 jsem snědl sám.
  • Na facebooku je 1.400 lajků, na novém twitteru jen 27 followerů.
  • Na web přišlo 13.055 lidí, z toho 3.633 z mobilu.

Takže vzhůru do druhého roku! Jo a zítra 6. listopadu je výroční párty, tak přijďte.