První měsíc od otevření baru


Původně napsáno pro InCider Bar Blog, ale se zavřením baru a postumným rušením webu přesunuto sem abych na tu srandu nikdy nezapomněl.

První měsíc úvodní foto

Máme za sebou první měsíc od otevíračky a docela často se mě lidi ptají, jak to jde. Jde to. Pokladna tvrdí, že InCiderem už prošlo zhruba 700 lidí.

Sortiment se postupně rozrostl na 35 druhů ciderů. Čepované cidery už se pomalu obměňují. Štamgasti neustále vyžadují novinky, což je na malém českém trhu trochu challenge.

Za první měsíc se vytočilo zhruba 300 x Harry Sparrow, 200 x Václav V. a 200 x Magnetic Apple Jasoň tj. celkem zhruba 700 točených kousků. Lahvový výběr je o dost větší, ale v sumě zhruba drží krok s točeným. Pivo nepřekvapivě dost zaostává a panáky(Fassbind, rum a calvados) měly pozdější start, tudíž zaostávají ještě více. Trochu překvapivě zaostává i to výborné kafe, ale to je hlavně chyba propagace – kdo by čekal, že v cider baru bude výborné kafe, že?

Dodělávání baru také stále pokračuje. Sem tam přibude nějaký detail, světla nad barem z cidrových lahví (z vypitých Cidre Premier), tabule nad vchodem, atd. Ale ještě hodně zbývá – obložení baru, poličky, vitrýna, nábytek v druhé místnosti (prozatímní nábytek je vypůjčený z Cafe Jen – díky). Uvidíme, kolik toho ještě stihnu do vánoc.

Na facebooku se pomalu blížíme k 500 likům, což vzhledem k přejmenování stránky lze považovat za malý zázrak. Webovky pomalu předělávám a dodělávám, ale už konečně začínají trochu vypadat k světu.

Díky za přízeň a přijďte i v druhém měsíci existence ochutnat z největšího výběru ciderů v ČR.